Asperges à la flamande
A la flamande staat hier voor rijkelijk overgoten met botersaus. Hoe rijkelijk, dat bepaalt u uiteraard zelf...
Bereiding : 30 minuten
Voor 4 personen : 2 bundels witte asperges, 4 eieren, 4 eetlepels gehakte peterselie, 200gr boter, nootmuskaat, peper en zout.
1. Schil de asperges. Kook ze 15 tot 20 minuten in water met een snuifje zout.
2. Kook de eieren 10 minuten, laat ze afkoelen in koud water, pel ze, prak de dooiers en de eiwitten apart.
3. Laat de asperges uitlekken op een keukenhanddoek, zodat ze meteen ook wat kunnen opdrogen.
4. Laat de boter smelten (niet kleuren). Doe er een snuifje peper bij.
5. Schik de asperges op de borden met de zachte punten in de zelfde richting. Kruid ze met een snuifje muskaatnoot. Leg op elke portie mooi op een ruitje eierdooier, eiwit en gehakte peterselie.
6. Lepel de warme gesmolten boter over de asperges. Serveer meteen.
TIP : Gebruik als het kan gezouten boerenboter. Bijna onmisbaar bij deze Vlaamse klassieker